Haugeinstituttet

NYHET! Nytt tidsskrift om Hans Nielsen Hauges vandringer er lansert

Haugeinstituttet lanserer nå et helt ferskt tidsskrift om Hans Nielsen Hauges vandringer i Norge og Danmark fra 1796-1804.

I vinter har Haugeinstituttet vært så heldig å ha Tom Kjetil Murberg ved kontoret i Lillemarkens i Kristiansand. Han har jobbet med å kartlegge Hauges vandringer og dette har resultert i denne spennende publikasjonen som nå lanseres. Formålet med dette arbeidet var å få en oversikt over ulike vandringer som Hans Nielsen Hauge gjennomførte da han var på reise i Norge og Danmark i årene 1796 til 1804.

Vi er veldig stolte og ikke minst takknemlige for den jobben som er gjort med dette tidsskriftet. Hauge var som kjent en vandringsmann i tillegg til å være grunder, forfatter, forkynner og forretningsmann. Det viktigste for Hans Nielsen Hauge var å forkynne Guds ord, men på sine vandringer startet han også mange virksomheter som skapte arbeidsplasser i et land med mye fattigdom og nød på 1800 tallet. Hans Nielsen Hauge reiste til sammmen 1500 mil stort sett til fots, og han vandret på kryss og tvers over hele Norge fra Lista i sør til Tromsø i nord. Hauge var to ganger over til Danmark hvor han vandret rundt på Jylland, Fyn og Sjælland. 

Hauges vandringer er nå forsøkt samlet i et tidsskrift. Primært er det Hauges egene reisebeskrivelser, skrifter og brev som er brukt som hovedkilde i dette tidsskriftet. Andre kilder er bøker og biografier og en rekke lokalhistoriske kilder.

Nytt tidsskrift om Hans Nielsen Hauges vandringer i Norge og Danmark 1796-1804. 

 

Tom Kjetil Murberg og Sigbjørn Ravnåsen leser i gamle bøker skrevet av Hans Nielsen Hauge. 

 

Aktuelle lenker:

Bestill
Nytt tidsskrift om Hans Nielsen Hauges vandringer i Norge og Danmark 1796-1804. 

Bøker og publikasjoner
Haugeinstituttet har gitt ut en del bøker, publikasjoner og videoer/DVD`er. Bestill bøker og publikasjoner her...

Bibliotek
Er du interessert i å lese Hauges gamle bøker så er du velkommen til vårt bibliotek i Lillemarkens i Kristiansand.

Facebook
www.facebook.com/haugeinstituttet

 

 

Del denne siden: