Haugeinstituttet

Haugekonferansen 2015. Hans Nielsen Hauge. Pioner for sin tid - en inspirasjon for vår tid?

Hold av 5. november og bli med oss på årets Haugekonferanse som avsluttes med Jubileumsfest på Hotel Norge i Kristiansand.

 

Hans Nielsen Hauge (født 3. april 1771 i Rolvsøy,Østfold, døde 29. mars 1824 i Oslo).

 

Fra boklanseringen på Literaturhuset 27. januar. Deltagerne i panelet var: Forfatter Sigbjørn Ravnåsen, Professor emeritus Guttorm Fløistad, Forsker og historiker Linda Helén Haukland, Rådgiver Jørn Bue Olsen, Forsker og dr. philos Per Ingvar Haukeland og Filosof Henrik Syse.

På årets Haugekonferanse kommer de fire av de fem medforfatterne av boken "Ånd og Hånd" som i januar kom ut i ny revidert utgave på Luther Forlag. Boken fikk en del publisitet på grunn av den nye aktualitetsdelen som tar for seg temaer som har relevans til Hauges etikk for liv og virke inn i dagens samfunn. På årets Haugekonferanse får du høre dagsaktuelle og interessante foredrag fra medforfatterne av boken.

  • Per Ingvar Haukeland som skrev om "Livet på jorda" holder foredraget " Livet på det store bruket. Hauge og skaperverket".
     
  • Linda Helen Haukland som skrev om "Familielivet" i boken skal holde foredraget; Hauges eksempel. "Inspirasjon eller hodepine".
     
  • Jørn Bue Olsen som skrev om "Arbeidslivet", holder foredraget "Hans Nielsen Hauge - som fyrtårn for næringslivet".
     
  • Guttorm Fløistad vil holde et foredrag om "Samfunnslivet".

Ordfører i Kristiansand ønsker velkommen kl 10.00 og konferansen åpnes av Instituttleder Sigbjørn Ravnåsen. Etter foredragene blir det satt av tid til spørsmål og kommentarer, og det hele avsluttes med en paneldebatt med innspill fra salen.

Vi ser fram til en innholdsrik og inspirerende dag med spennende foredragsholdere der hovedtemaet er: Hans Nielsen Hauge. Pioner for sidn tid - en inspirasjon for vår tid?

VELKOMMEN!

Last ned program her...

Meld deg på her...

 

Jubileumsfest! 

Denne gjengen stiftet Haugeinstituttet for 10 år siden. Haugekomiteen i 2004. Fra venstre: Haakon F. Meyer, Sigurd Røiseland (leder), Birger Risnes, Sigbjørn Ravnåsen, Signe Ravnåsen, Magnar Malme, Halldor Sandvin, Torstein Nisi. Reidar Skår var ikke til stede.

Haugeinstituttet har 10 års jubileum i år og vil feire dette med en Jubileumsfest etter konferansen. Håper så mange som mulig blir med på festen. Les mer om festen og historien bak Haugeinstituttet her: (31.08.2015)  I år er det 10 år siden Haugeinstituttet ble etabler. Dette vil vi feire med en Jubileumsfest i etterkant av årets Haugekonferanse.


Informasjon 

Priser:

Dagkonferanse inkl. lunsj: 1 000 kr

Jubileumsfesten m/middag: 750 kr

Dagkonferanse og fest: 1 600 kr

Påmeldingsfrist: 26/10 – 15

Betaling av konferanseavgift til konto: 1503.36.81515  (merk innbetalingen med ditt navn)

Overnattingsmuligheter:

Det er overnattingsmuligheter på Hotel Norge. De som ønsker å benytte seg av dette tar selv kontakt med Hotel Norge på tlf. 38 17 41 11  

Enkeltrom   795 kr

Dobbeltrom   995 kr

Flybuss fra/til Kjevik stanser ved Hotel Norge

 

Elektronisk påmelding: TRYKK HER

Direkte påmelding: lene.lillebo@gmail.com

Evnt. spørsmål:

Haugeinstituttets kontor: 91 55 06 63

Haugeinstituttets e-post adr.: post@haugeinstituttet.no

 

 

 

Del denne siden: