Haugeinstituttet

Fortsatt stor interesse for å høre om Hans Nielsen Hauge

I april var Signe og Sigbjørn Ravnåsen på Vestlandet for å formidle om Hans Nielsen Hage.

Haugeinstituttet tar på seg ulike formidlingsoppdrag og hadde i 2014 mange spennende oppdrag både i inn og utland. I 2015 er det fortsatt stor interesse for å høre om denne mannen som betød så mye for Norge for over 200 år siden. Haugeinstituttet holder både foredrag og kåserier rundt om i hele landet. 

I april hadde Haugeinstituttet en vellykket tur til Vestlandet der både Norheimsund og Espeland ble besøkt.


Sigbjørn Ravnåsen som Hauge, møter en spent forsamling i Vikøy gamle kirke.
 

 "Haugianerne" av Tidemann ble malt på Vikøy gamle prestegård i Norheimsund

Første stopp på Vestlandsturen var Norheimsund, der folk satte pris på å høre om denne mannen som fikk så stor betydning for Norge. Ingen kunne med sikkerhet si at Hans Nielsen Hauge i sin tid hadde besøkt Norheimsund, men det kjente maleriet "Haugianerne" av Tidemann, ble visstnok malt i den gamle årestua som fremdeles står på Vikøy gamle prestegård. Nordheimsund viste seg fra sin vakreste side disse tidlige vårdagene, så det blei en fin opplevelse å få tid til å besøke Vikøy gamle prestegård.


Utenfor den gamle årestua der Tidemann malte "Haugianerne".

 


Den gamle senga som er gjenkjennelig på Tidemanns maleri.


Haugekveld på Espeland

Etter besøket i Norheimsund dro Signe og Sigbjørn til Espeland. Der var det Haugekveld på Bedehuset Betania med dramatisering og foredrag. Også der skaptes ny interesse for bondesønnen fra Østfold.


Sigbjørn Ravnåsen, instituttleder i Haugeinstituttet holder foredrag om Hans Nielsen Hauge i Espeland.


Kan hende Hauge gikk denne gamle ferdselsveien fra Øystese til Nordheimsund i en like vakker Vestlandsnatur den gang som i dag.


 

 

Del denne siden: