Haugeinstituttet

Hans Nielsen Hauge har vekket interesse i politiske miljøer

11. november er Haugeinstituttet invitert opp til Sel i Hallingdal for å delta på politisk samling med Sel Senterparti. - Dette er en ny og spennende tilnærming som jeg syns er svært gledelig sier Instituttleder Sigbjørn Ravnåsen, og gleder seg til oppholdet på Garden Formo.

At politiske miljøer nå interesserer seg for Hans Nielsen Hage har nok mye å gjøre med hans publisitet under grunnlovsjubileet 2014. I flere sammenhenger ble Hauges betydning for Norge dratt fram som svært viktig av kjente personer fra norsk samfunnsliv og debatt. Hans Nielsen Hauge var ikke bare en forkynner men en viktig samfunnsbygger og gründer i sin tid.

I slike sammenhenger der en legger vekt på politikk, samfunnsutvikling og kulturtradisjoner kan Signe og Sigbjørn Ravnåsen bidra med foredrag og korte dramatiseringer. Han med en strikkende Hauge som forkynner, og hun med Madam Moe, haugianerjenta som kommer til Kristiansand og blir gift med Ole P Moe, hagiansk handelsmann, verftseier og tobakksfabrikk-gründer.

Tema under besøket i Sel:

 • Foredrag av Sigbjørn Ravnåsen:

  " Hans Nielsen Hauge, mannen som endret Norge."
   
 • Foredrag av Signe Ravnåsen: 

  "Haugebevegelsens kvinner- og deres åndelige, sosiale og kulturelle arv."

  Hauges møte med kvinnene og hvordan han motiverte de til
  et nytt åndelig liv og inntektsbringende arbeid i et fattig Norge.

  (Opplesing fra en bygdefortelling fra Hallingdal om Broder Hans, fra en bok av Olav Sletto.)

 


Signe og Sigbjørn Ravnåsen gleder seg til to spennende dager på Jørundgard med Sel Senterparti.

 

Aktuelle lenker:

Hauge og grunnloven
Grunnloven av 1814 åpnet for en demokratisk utvikling frem mot den liberale velferdsstaten vi i dag nyter godt av 200 år senere. Haugianerne var blant de første som grep denne nye muligheten, men det blir ofte glemt i grunnlovsfeiringen.

 

Følg Haugeinstituttet på Facebook: www.facebook.com/haugeinstituttet

 

 

Del denne siden: