Haugeinstituttet

Venner-Venners festen 22. november 2013

Det ble nesten fult hus i Lund kirke da Haugeinstituttet inviterte til venner-venners fest i november. Stor stemning, deilig mat og allsidig underholdning gjorde kvelden vellykket og de ca 70 fremmøtte storkoste seg.

 

Haugeinstituttet ville gjøre noe annerledes da de inviterte til venner-venners fest. Ingen annonsering, men budstikka som gikk fra den ene til den andre. Alle som kom, møtte en innbydende og flott pyntet storstue i Lund kirke en mørk novemberkveld.

Festens deltagere koste seg med god mat i trivlige lokaler i Lund kirke.

Signe Ravnåsen sørget for et flott kakebord!

Folk kom fra mange steder. Venner av Haugeinstituttet hadde invitert sine venner med seg. Velsmakende fiskesuppe og et bord med masse fristende kaker måtte man bare bruke tid på. Og praten gikk. Det var en viktig del av kveldens program.

 

Haugeinstituttets leder Sigbjørn Ravnåsen ønsket velkommen til ulike smakebiter, og smektende pianotoner fra Gerd Hovland ga en flott atmosfære.

Øistein Garcia de Presno hadde et inspirerende kåseri om hvordan Hans Nielsen Hauge har inspirert fattige i Nairobislummen til å sette i gang små forretningsforetak. Og latteren runget taket da Oddbjørn Kleivane leste småstubber av Kjell Aukrust. Stor interesse ble det også da Sigbjørn Ravnåsen fortalte om de mange spenstige tiltak som Haugeinstituttet nå er i gang med. Leder av Gumpen-konsernet Per Helge Gumpen ble intervjuet av Sigbjørn om hvordan denne store bedriften prioriterer og vektlegger viktige etiske kjøreregler.


 

Ett av kveldens høydepunkt fikk forsamlingen da Signe Ravnåsen hadde en dramatisk framføring av haugianerkvinna Lucine Nesterud fra Toten som på forunderlig vis kom til Kristiansand ved Hans Nielsen Hauges påvirkning, og ble der med på starten og oppbyggingen av handelshuset til Ole P. Moe.

En minnerik kveld var til ende, og som seg hør og bør avsluttet det hele med «Gud signe vårt dyre fedreland»

 

  

Del denne siden: