Haugeinstituttet

Trekker gode foredragsholdere til Kristiansand

Sigbjørn Ravnåsen, Haugeinstituttets leder, har gjort avtaler med flere gode foredragsholdere, som på hver sin måte vil gi kunnskap og inspirasjon på årets Haugekonferanse i Kristiansand torsdag 17. november.


Sigbjørn Ravnåsen har satt sammen et inspirerende og nyttig program til årets Haugekonferanse i Kristiansand.

Haugekonferansen er Haugeinstituttets største årlige arrangement, og denne er den fjerde i rekken. Det er første gang konferansen holdes i Kristiansand der målet er å lage en møteplass for næringsdrivende, politikere, offentlig forvaltning og samfunnsengasjerte mennesker. Med konferansen ønsker instituttet å formidle hvor viktig den åndelige og etiske dimensjonen historisk sett har vært for vellykket entreprenørskap, samfunns- og næringsutvikling. Årets Haugekonferanse har som hovedtema: ”Den Haugianske arv – en nyorientering for ledelse og arbeidsliv.

 

”Arrangementet skal gi

inspirasjon, påfyll og

gode råd til næringslivsledere

og andre samfunnsinteresserte.”

                                        Sigbjørn Ravnåsen, Haugeinstituttets leder

 

Gode foredragsholdere

I år har Haugeinstituttet flere allsidige og vel anerkjente foredragsholdere som på ulikt vis skal vise hvordan vi kan hente inspirasjon fra Hans Nielsen Hauges etiske tenking inn i vårt moderne arbeidsliv.

På Haugeinstituttets programliste finner vi ingen ringere enn forfatter og historiker Karsten Alnæs, tidl. stortingsrepr. og NHO-president Leif Frode Onarheim, daglig leder i Stormberg Steinar J. Olsen, bedriftsrådgiver Jørn Bue Olsen, en erfaren kommunikasjonsrådgiver med etikk som spesialfelt, gründer og leder i Havila Shipping Per Sævik, samt professor Magne Supphellen som nå gjennomfører et større forskningsprosjekt i Nairobislummen. 

”Vi er veldig glade for å kunne invitere til årets Haugekonferanse med så mange anerkjente foredragsholdere, sier Ravnåsen. Spesielt hyggelig er det at tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim stiller da vi to også tidligere har deltatt sammen på seminarer om etikk og ledelse. Det at vi også har fått Steinar J. Olsen i bedriften Stormberg er veldig interessant da jeg oppfatter at denne bedriften viser noe av det samfunnsansvaret som vi finner i de haugianske virksomhetene for 200 år siden.

 

Møteleder er Anne Elisabeth Naper. Hun sitter i Hauginstituttets styre, og er selv gründer med næringslivsbakgrunn.  

 

Spennende tema

Årets Haugekonferanse har temaet "Den haugianske arv - en nyorientering for ledelse og arbeidsliv" og det hele starter med et innlegg av Ravnåsen om ”Hans Nielsen Hauges etikk og samfunnsbyggende arbeid”. Jørn Bue Olsen tar opp spørsmålet om haugianske forretningsprinsipper har aktualitet i moderne bedriftsliv? Mens daglig leder Steinar J. Olsen i Stormberg vil fortelle om inkluderende arbeidsliv i bedriften Stormberg.

 

Etter en bedre lunch på Quality Hotel & Resort vil tidligere stortingsrepresentant og NHO-president Leif Frode Onarheim ta opp spørsmålet om sjefen alltid er den rollemodell vi ønsker oss? Mens gründer og leder i Havila Shipping Per Sævik vil I foredraget ”Hav og himmel” fortelle om hvilke haugianske verdier som har vært styrende i Havila. Professor Magne Supphellen og David Muturi, Nairobi vil avslutte formiddagens program med foredraget "ÅND OG HÅND. Arven etter Hans Nielsen Hauge i Nairobislummen".

Konferansen er delt inn i to hoveddeler der man kan velge mellom å bare ha fagdagen eller delta på både fagdag, middag og en hyggelig kulturaften med musikalske godbiter og kåseri med Karsten Alnæs.

Sett av dagen, og meld deg på!


Program for dagen ser du her...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Del denne siden: